Coaching

Springen met je ogen open!

- Over Jos

Mijn vermogen om te observeren en te analyseren daagt mens en organisatie uit om buiten hun grenzen te denken en handelen, los van gebaande paden. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van mijn creativiteit en een pallet aan mogelijkheden. Deze zijn kenmerkend voor mijn “eigenwijze” manier van werken. Gebeurtenissen uit mijn eigen leven en de vele ervaringen die ik dagelijks opdoe tijdens mijn contacten met mensen zijn voor mij tevens een bron van inspiratie. Deze zet ik dankbaar in tijdens de verschillende trajecten.

Ieder mens wordt geboren met talenten en kwaliteiten die tijdens het levensproces niet altijd gezien of (h)erkend worden. We raken de verbinding soms kwijt terwijl deze in de basis gewoon aanwezig zijn. Als men zich weer verbindt met deze onderbelichte kwaliteiten, dan groeit niet alleen het individu in zijn authenticiteit en kracht, maar draagt het, wellicht meer dan ooit tevoren, bij aan het rendement van de hele organisatie. Dat is tenslotte mijn visie.

Het is mijn drijfveer om mensen te stimuleren, te enthousiasmeren en te prikkelen zodat ze met gedrevenheid en passie hun talenten en kwaliteiten kunnen inzetten. Zo kunnen alle partijen renderen en groeien. 

Ik wil graag authentiek blijven en vooral mezelf zijn binnen mijn werkveld. Oprechtheid, nieuwsgierigheid en echtheid zijn menseigen. Zo geloof ik dat ik mensen kan verbinden, meeneem en uitdaag in hun ontwikkeling.

Schermafbeelding 2020-07-07 om 15.51.17

Over Jos-S als organisatie

JosS is in staat transitietrajecten in het kader van veranderingen en ontwikkeling door te voeren binnen organisaties. Dit op zowel individueel-, team- als ook organisatieniveau. Veranderen is een continue proces en meer vraagt dan een incidentele cursus of training. Ontwikkelen doe je in mijn ogen dan ook nooit alleen. Samen dragen we zorg voor een integrale aanpak waarbij mens en organisatie tegelijkertijd betrokken zijn om groei te realiseren. Ontwikkeling en verandering van gedrag van medewerkers is in mijn ogen de ontbrekende schakel tussen gemaakte plannen en het beoogde resultaat.

DOEN! is mijn motto. Onder ‘doen’ versta ik het stimuleren, faciliteren en ontplooien van talent. Daarmee sta ik voor een maatwerk aanpak, passend bij organisatie en medewerker.

De trajecten om de transities tot stand te brengen worden vormgegeven d.m.v. :

De coaching trajecten, trainingen en projectmanagement zijn gebaseerd op de strategie: Dynamisch, Durven, Doen.

De deelnemers participeren en nemen actief deel aan een traject. Een actieve werkvorm haalt mensen uit de veilige zone en daagt ze uit om in de wereld van het onbekende te stappen.
Nieuwe ervaringen op fysiek en mentaal niveau zorgen voor een zogenoemde ‘mind stretch’. Deze ‘stretch’ is blijvend en heeft een positieve uitwerking op het bewustzijn van de deelnemer. Dit resulteert in een meer positief zelfbeeld en een flexibeler denk- en aanpassingsvermogen. Als we dit vertalen naar de groep dan ontstaan er nieuwe dynamieken.

Omdat elk individu zich bewust wordt van zijn eigen kwaliteiten en talenten, kan hij ook de meerwaarde van de ander gaan zien en ontdekken. Betrokkenheid leidt tenslotte tot nieuwe inzichten en creëert nieuwe kansen. Dat dit proces een positief effect heeft op gewenste resultaten op individueel- en organisatieniveau is daarbij een logisch gevolg.